Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

Berlini magyar nagykövetség

 

A tenderkiírásokat tartományonként, majd helységenként lehet listázni.

 

http://ausschreibungen-deutschland.de/

Az EU és Japán között megkötött szabadkereskedelmi egyezmény német visszhangja

2018. január 8.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Német Iparszövetség (BDI) támogatja a szabadkereskedelmi megállapodást és üdvözli, hogy annak keretében Japán enyhíti a kereskedelmi akadályokat a német exporttermékek előtt és erősíteni fogja a német-japán kereskedelmet – nyilatkozta Stefan Mair, a BDI elnökségének tagja.

A munkaerőhiány elsőszámú növekedésfékező tényezővé vált

2018. január 8.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Az IW kölni gazdaságkutató intézet december első hetében nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint a német gazdaság ez idő szerint erősebb annál, mint ahogy az néhány hónappal korábban várható volt. A német vállalatok mindenekelőtt a világgazdaság dinamikájától kapnak tartós hátszelet. Az előrejelzés szerint a német konjunktúra 2018-ban sem veszít számottevő mértékben jelenlegi lendületéből, a foglalkoztatottak száma pedig újabb rekordot fog elérni. Ezzel szemben a szakképzett munkaerő hiányával, (különösen az építőiparban), mint elsőszámú növekedésfékező tényezővel kell számolni. 

Jelentés a Bitkom HUB Berlin rendezvény kiemelt eseményeiről

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

2017. november 28-án rendezte meg a Bitkom szövetség az éves egynapos digitalizációs rendezvényét, amelyen 2500 látogató vett részt. Párhuzamosan öt színpadon cégvezetők, politikusok és start-upok ismertették terveiket. Továbbra is a közlekedés és az oktatás modernizációja, fejlesztése a fő irányvonal. 

Első gazdasági reakciók az amerikai adóreform elfogadásáról

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Német gazdasági elemzők veszélyeket és lehetőségeket is látnak az amerikai adócsökkentési tervek kapcsán Németország és Európa számára. Az új német kormánynak majd foglalkoznia kell az adórendszerrel is, ha versenyképes akar maradni. A német iparszövetség vezetője szerint az adóversenyben az európai országok is részt vesznek. 

Interjú Günther H. Oettingerrel, az Európai Bizottság német tagjával

2018. január 8.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Günther H. Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért felelős főbiztosa közvetlenül karácsony előtt interjút adott a Frankfurter Allgemeine Zeitung c. napilapban – többek között a berlini koalíciós tárgyalásokról, a Bizottság valutauniót érintő javaslatairól, az unió költségvetéséről és a Lengyelország elleni eljárásról. 

Az Ifo elemzése a menekültkérdés gazdasági dimenzióiról

2018. január 8.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Az Ifo müncheni gazdaságkutató intézet december első hetében nyilvánosságra hozott elemzése szerint a német nyelvismeret hiánya, a képzettség hiányosságai, valamint a munkavégzéssel kapcsolatos tartózkodás folytán a reméltnél jóval lassabb a menekülteknek a német társadalomba és gazdaságba történő integrálása. A német társadalom számára sovány vigaszt jelent, hogy ugyanezen elemzés szerint Ausztriában ha lehet, még nehezebb a helyzet. Gabriel Felbermayr, az Ifo migrációs és integrációs központjának vezetője szerint „nem valósítottuk meg a foglalkoztatási piacba történő integráció javítását”. 

Magyar-Német Gazdasági Fórum és a Magyar-Német Tagozat éves közgyűlése 2017. november 28-án

2017. december 14.

A Magyar-Német Tagozat 2017. november 28-án Magyar-Német Üzleti Fórumot rendezett az MKIK székházában, és tartotta meg éves közgyűlését.

Folyamatosan nőnek a német cégek innovációs ráfordításai (Deloitte-tanulmány)

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A digitális átalakulásra való tekintettel a német gazdaságban lévő innovációs drukk hatalmas. Az eddig használt és jól működő üzleti modellek, termelési folyamatok és termékek rövid idő alatt idejét múlttá válhatnak. Nem csoda tehát, hogy évek óta folyamatosan nőnek az innovációra történő ráfordítások: 2019-ig előreláthatólag 175 milliárd euróra emelkednek. Ez derült ki az „Innováció reneszánsza - Deloitte Innovációs Felmérés 2017” c. jelentésből, melybe 150 német cég CIO-ját (Chief Innovation Officer) és vezető menedzserét vonták be.