Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

Berlini magyar nagykövetség

 

A tenderkiírásokat tartományonként, majd helységenként lehet listázni.

 

http://ausschreibungen-deutschland.de/

A német koalíciós tervek lehetséges hatásai az elektromobilitásra és a járműiparra

2017. október 4.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A németországi választások után úgy tűnik, egy „jamaikakoalíció” létrejöttéhez az érintett pártok több ütközési pontban is érdekegyeztetésre szorulnak. Ez különösen a Zöldek számára fontos területeken jelenthet problémát. Az FDP is jelezte, léteznek „piros vonalak”, amelyeket nem lépnek át, és készek álláspontjuk védelmére. A közlekedés területén egyedül az autópálya-díjak eltörlésében látszik egyetértés.

Az ipari és kereskedelmi kamarák innovációs jelentése

2017. szeptember 25.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Az ipari és kereskedelmi kamarák májusban és júniusban több mint 1.700 vállalat megkérdezésén alapuló innovációs felmérésének tapasztalatai szerint mérséklődőben van a német gazdaság innovációs dinamikája, különösen a kis- és középvállalatok körében. 

Jelentés a bajor ipar helyzetéről

2017. szeptember 25.

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa

 

A Bajor Gazdasági és Média, Energia és Technológia Minisztérium közzétette 2017-es jelentését a bajor ipar helyzetéről. A gazdasági kilátások 2017-re is pozitívak Németországban, köszönhetően a befektetéseknek az építőiparban és az eszközberuházásoknak, a stabil fogyasztási kiadásoknak és az alacsony szinten mozgó olajáraknak.

Jelentés a kartellgyanúba keveredett német autógyártók helyzetéről

2017. augusztus 1.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Diesel-botrány miatt egyre kritikusabb helyzetbe kerülő német autóipar újabb, minden eddiginél súlyosabb váddal szembesül – médiaközlések szerint valós kartell gyanú áll fönn, amit részben önfeljelentések alapján mind a COM, mind az illetékes német hatóság vizsgál. Ha a vád beigazolódik, a szankció mértéke akár 50 Mrd €-t is elérhet, és érdemi hatással lehet nem csak a német autóipar, de az egész német gazdaság helyzetére. Az érintett cégek részvényei már pénteken, az első hírek alapján 2-3 % között estek. 

A gazdasági hatások mellett a politikai aspektusok is jelentősek, mivel a téma könnyen érdemi kampánytémává válhat. A Zöldek és a Linke már próbál egy újabb „Fukusima-helyzetet” felépíteni. Többen követelik, hogy Merkel nyilvánítsa a kérdést „Chefsache”-nak. Az augusztus 2-ra tervezett „autó-csúcs” kiemelt politikai eseménnyé válhat.

Hogyan szerződjünk Németországban?

2017. október 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar – Német Tagozata „Hogyan szerződjünk Németországban?” címmel 2017. szeptember 28-án üzleti fórumot szervezett Budapesten, az MKIK székhelyén.

A Volkswagen befektetési tervei az elektromobilitás területén

2017. október 4.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Matthias Müller, a VW elnöke bejelentette, a vállalat „elektro-offenzívába” kezd. Ennek része több új modell bevezetése és akár az akkumulátorgyártás saját kézbe vétele is. A Tesla GigaFactory-hoz képest többszörös méretű és kapacitású gyárakra lesz szükség, amelyekhez befektetési partnereket is keresnek.

Az Audi e-motor gyártása mellett Magyarország számára kiváló lehetőség lenne egy ilyen befektetés megszerzése.

 

A bajorországi villamoshálózat nem áll készen az E-autók-ra

2017. szeptember 25.

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa

 

Bajorországban a villamoshálózat még nem készült fel az elektromos autók tömeges közúti megjelenésére. Az energiaipari szektor prognózisa szerint a jövőben jelentős terhelési többlet fog jelentkezni a hálózatokon, mely érinteni fogja mind Bajorországot, mind pedig Baden-Württemberg tartományt. Ezzel szemben viszont a dél-németországi energiatermelés mennyisége csökkenni fog 2022. évet követően, miután leállításra kerül az utolsó atomerőmű is.  

Ingyenesen igényelhető tagozati tagságot igazoló oklevél

2017. augusztus 23.

A kamara által kiállított német nyelvű oklevél előnyt jelent tagjaink számára a német/osztrák partnerekkel történő kereskedelmi kapcsolatok létesítésekor.