Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Infokommunikációs konferencia a kisvállalkozások versenyképességének növeléséért | MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
171819202122
23242526272829
3031     

Infokommunikációs konferencia a kisvállalkozások versenyképességének növeléséért

2014. április 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiuma a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács támogatásával 2014. április 22-én egész napos konferenciát szervezett „Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért” – Digitális kompetenciák a kkv szektorban címmel.

A rendezvényen megjelent több mint 120 érdeklődőt Parragh László, az MKIK elnöke és Bódi Gábor, az NHIT elnöke köszöntötte, majd ezt követően dr. Solymár Károly Balázs, az NFM helyettes államtitkára adott tájékoztatást arról, hogyan bővülhet az e-gazdaság és a kkv-k versenyképessége az infokommunikáció segítségével.

 

 

A délelőtti ülésen Kelemen Csaba, az NFM munkatársa a kisvállalkozói szektor digitális kompetenciáinak növelésére szolgáló 2014–20-as uniós források felhasználásáról tartott előadást a megjelenteknek.

 

 

Ezt követően olyan, a gyakorlatban már létező, vagy a közeljövőben megvalósuló informatikai megoldásokkal és gyakorlati tudnivalókkal ismerkedhettek meg a megjelentek, amelyek mind a kkv-k versenyképességének megtartását, illetve növelését szolgálják. Így szó esett IKT alapon megvalósuló költséghatékony jogi szolgáltatásokról, online elérhető információkról a közbeszerzési és egyéb pályázati források vonatkozásában, a tanulást és a továbbképzést segítő e-learning megoldásokról.

 

 

Előadás hangzott el az e-kereskedelemben rejlő valódi lehetőségekről, az online térben történő kommunikációról és marketingről és a felhő alapú szolgáltatásokról, valamint azok biztonsági kérdéseiről.

 

 

A konferencia szakmai partnere a BKIK Ipari Tagozata, szakmai és médiapartnere az az INFTÉR - Informatika a Társadalomért Egyesület volt.