Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

FELHÍVÁS | MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 November >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

FELHÍVÁS

Szerző: Lukács Józsefné dr. | 2017. november 6.

F E L H Í V Á S

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság

 választottbíró-ajánlási listájára történő jelentkezéshez

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Választottbíróság a 2017. évi LX. törvény által meghatározott új keretek között folytatja működését 2018. január 1-től. A választottbírói tevékenység elvégzésére alkalmas személyekből választottbíró-ajánlási listát készít a Vbt. 63. §-ának megfelelően.

Várjuk mindazon kiváló szakmai tudású jogász jelentkezését a választottbíró-ajánlási listára, aki

  • jogász munkakörben eltöltött, legalább tíz év szakmai gyakorlattal rendelkezik,

  • a jogi szakvizsgát vagy a hazai joga szerint annak megfelelő szakvizsgát letette,

  • az elnökség többségi véleménye szerint a választottbírói munka elvégzésére alkalmas, valamint

  • még nem töltötte be a hetvenedik életévét.

A választottbíró-ajánlási lista három részből áll:

  1. általános (kereskedelmi) lista

  2. pénz-és tőkepiaci lista

  3. energetikai lista.

Az egyes részlistára történő felvétel további feltételei:

  1. A választottbírónak ahhoz, hogy az általános választottbíró ajánlási kerüljön, magas fokú jogi, gazdasági vagy egyéb ismeretekkel, valamint a szükséges nyelvtudással kell rendelkeznie.

  2. A választottbírónak ahhoz, hogy a pénz- és tőkepiaci szekció listájára kerüljön, az általános feltételeken túlmenően legalább tíz évi, a pénzpiaci vagy tőkepiaci szektorban eltöltött és jelenleg is e szakterületek valamelyikén igazolt és aktuális gyakorlattal, továbbá lehetőség szerint ilyen irányú végzettséggel, szakvizsgával (pl. tőkepiaci és bankszakjogászi) és/vagy szakmai vizsgával (pl. brókervizsgával, értékpapír-kereskedői, tőkepiaci szakmai vagy hasonló vizsgával) kell rendelkeznie. A pénzpiaci részhez csatolt jelentkezési kérelem és a szakmai önéletrajz mellett a Magyar Bankszövetség tagintézményének ajánlása is szükséges.

  3. A választottbírónak ahhoz, hogy az energetikai szekció listájára kerüljön, az általános feltételeken túlmenően az energetikai szakterületen eltöltött igazolt gyakorlattal és lehetőség szerint ilyen irányú szakmaivégzettséggel kell rendelkeznie.

A jelentkezéshez a mellékelt kérdőívet kell kitölteni és egy szakmai önéletrajzot kell megküldeni. Jelentkezni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Választottbíróság vb@mkik.hu e-mail címén lehet.

Jelentkezési határidő:  2017. november 20.

A beérkezett kérelmekről a Választottbíróság elnöksége szabad mérlegelése alapján dönt. A listát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jóváhagyását követően 2018. január 31-ig közzéteszi a Választottbíróság honlapján. A jóváhagyás feltétele a pénz- és tőkepiaci szekció szerinti rész esetében a Budapesti Értéktőzsde Zrt. és a Magyar Bankszövetség, az energetikai szekcióhoz tartozó rész esetében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal egyetértése.

A Magyar Kereskedelemi és Iparkamara

mellett működő Állandó Választottbíróság

Előkészítő Bizottsága

Csatolt állományok: