Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Országos rendezvénynaptár

<< 2014 December >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617192021
22232425262728
293031    

További javulásra számítanak a vállalkozások a kamara szerint

2014. november 13.

 A vállalkozások további javulásra számítanak a következő fél évben, amit mutat az is, hogy a kamara konjunktúra indexe az áprilisi plusz 30 pontról októberre plusz 34 pontra emelkedett - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a felmérés eredményeit ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Budapesten.

Exportban is gondolkodik a cége? Így oldja meg a finanszírozást!

2014. november 21.

Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt.

A hazai kis- és középvállalkozások körében viszonylag kevés az exporttevékenységet folytatók száma, körülbelül csak minden tizedik hazai kkv-ra jellemző. Ennek több oka is lehet. Egyrészt a cégek egy részének nincs szüksége a külföldi piacokra, ugyanis elsősorban Magyarországon keresik vevőiket, és ha terveznek egyáltalán növekedést, ehhez nem kell átlépniük az országhatárokat. Másrészt az új piacok felé nyitáshoz nagyobb anyagi forrásokra van szükség, mint a már ismert hazai kapcsolatrendszeren keresztül történő terjeszkedéshez, azonban nem rendelkeznek a szükséges összegekkel. Harmadrészt pedig nem ismerik azokat a külföldi csatornákat, amelyeken keresztül költséghatékonyan lehet stabilitást elérni és növekedni.

Pályázati felhívás igazságügyi szakértők részére

2014. december 18.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.

Az MNB veszi át az MKB Bank irányítását

2014. december 18.

portfolio.hu

A mai napon az MNB a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntései alapján - az európai uniós irányelvekben biztosított jogi keretek között és a hazai jogszabályokban meghatározott felelőssége alapján - átveszi az MKB Bank irányítását és a leányvállalatokra is kiterjedően újjászervezi a hitelintézetet. Tovább a cikkhez.

Építőipari szerződésminták

2014. december 17.

Az elmúlt évek jogszabályváltozásainak megfelelően frissültek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapjáról letölthető építőipari szerződésminták.

 

A minták elsősorban a mikro- és kisvállalkozóknak hivatottak segítséget nyújtani, generálkivitelezés és szakkivitielezés munkákra mind tételes, mind átalánydíjas elszámoláshoz találhatók letölthető mintaszerződések.

 

Megszűnik a 'magyar szendvics'?

2014. december 15.

ProfitLine.hu

Nemzetközi vállalatcsoportok előszeretettel alkalmaznak magyar társaságokat arra, hogy Európai Unióból származó jövedelmeiket EU-n kívüli anyavállalatukba eljuttassák. Az Anya-Leányvállalati Irányelv napokban elfogadott módosításával azonban hamarosan beszűkül a profitok adómentes kifizetésének ezen lehetősége – derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójából. Tovább a cikkhez.

A jelentősebb berlini, hannoveri és lipcsei szakvásárok 2015-ben

2014. november 17.

Berlini magyar nagykövetség

A nagykövetség külgazdasági részlege a csatolt összeállítással kíván segítséget nyújtani a vállalkozók jövő évi vásárnaptárának megtervezéséhez.

29 milliárd forintos hitelprogram indul az agráriumban

2014. december 18.

Vállalkozók hitele

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. három kedvezményes agrárhitelprogramot indít, összesen 29 milliárd forintos keretösszeggel. A kölcsönök forgóeszköz beszerzésére lehet felhasználni, és kedvező, EURIBOR-hoz kötött kamat kapcsolódik hozzájuk. Tovább a cikkhez.

Kopint-Tárki: 3,4 százalékkal nő a GDP az idén

2014. december 17.

Napi Gazdaság Online / Kopint-Tárki

A GDP 2014-ben 3,4 százalékkal nő, jövőre a gazdaság bővülése 2,3 százalékra mérséklődik a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint. Tovább a cikkhez.

Így változik az áfatörvény január 1-jétől

2014. december 16.

Adó Online

Az áfatörvény változásai alapvetően jogharmonizációs kötelezettségek teljesítéséből és egyes adminisztratív szabályok pontosításából épülnek fel, amelyek fő célja az áfacsalások elleni további küzdelem. Tovább a cikkhez.