Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
212223252627
282930    

Parragh: a duális képzés a felsőoktatásban is szükséges

2014. április 17.

   Budapest, 2014. április 16., szerda (MTI) - A felsőoktatásban is be kell vezetni a duális képzést azokon a területen, amelyek a reálgazdaság számára képeznek szakembereket - fejtette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán a VII. Szakma Sztár Fesztivál zárórendezvényén, Budapesten. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban

2014. április 15.

2014. április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az egyesült királysági Magyar-Brit Kereskedelmi Kamarával (HBCC) együttműködve  „Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban” című szemináriumot szervez az MKIK-ban.

Nyitunk Keletre! - Mongólia közelről

2014. április 23.

Az MKIK Magyar-Mongol Tagozat szervezésében 2014. április 29-én, kedden, 14.00 órai kezdettel, a Kamara Szabadság téri konferencia-termében tájékoztató előadásokra kerül sor, amelyek a magyar-mongol bilaterális gazdasági kapcsolatokra, a magyar cégek mongóliai lehetőségeire kívánják felhívni a figyelmet. A rendezvény résztvevői az idei évre tervezett mongóliai kiutazás előkészületeiről is tájékoztatást kapnak. További részletekhez kattintson a fenti címre!

Jön-e a működőtőke Magyarországra? - A portfolio.hu elemzése

2014. április 18.

porfolio.hu

Néhány milliárd euró működőtőke a válság ellenére minden évben érkezik Magyarországra - látszólag. Valójában az országon csak keresztülutazó pénzek, illetve a banki feltőkésítések nélkül ennél jóval szerényebb az eredmény. Sőt, azt is mondhatjuk, hogy a közvetlen tőkebefektetések ki- és beáramlásának egyenlegéből nemigen gyarapszik a hazai tőkeállomány.  Tovább az elemzéshez.

Németországi gazdasági kilátások - ahogyan a kutatók látják

2014. április 16.

Magyar Nagykövetség, Berlin

Négy nagy németországi gazdaságkutató intézet jelentését ötvözik a berlini magyar szakdiplomaták. Az előrejelzések szerint a következő két évben 2 % körüli GDP bővüléssel számolhatunk Németországban.  A kutatóintézetek azonban egyöntetűen bírálják a kormány gazdasági és szociális politikáját, utóbbit főleg a nyugdíjreform és a minimálbér vonatkozásában. A jelentés legfontosabb megállapításait a csatolt fileban olvashatják.

A kamara is a duális felsőoktatást támogatja

2014. április 15.

MTI

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége támogatja, hogy a felsőoktatásban is duális képzést vezessenek be minden olyan szakon, amelynek gazdasági kimenete van, továbbá egyszerűsítsék az átmenetet a közép- és a felsőfokú oktatás között, enyhítsenek a jelenlegi merev határon - mondta Parragh László hétfőn.

Új eszközöket vet be az MNB - itt a bejelentés

2014. április 24.

Napi.hu

Az MNB monetáris tanácsa (MT) döntése alapján a jegybank saját eszköztárával is támogatja a belső források felé való fordulását, így a külső sérülékenységünk mérséklését - jelentette be a jegybank. Tovább a cikkhez.

A briteknek most sikerül csak utolérniük a válság előtti önmagukat

2014. április 21.

portfolio.hu

A brit gazdaság az idén várhatóan 3 százalékot meghaladó ütemben növekszik, és ledolgozza a legutóbbi recesszió idején elszenvedett veszteségeit - jósolta az egyik legtekintélyesebb londoni gazdaságelemző műhely hétfői átfogó előrejelzésében. Tovább a cikkhez....

Keleti nyitás: kamarai küldöttség Kínába

2014. április 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2014. június 29. – július 5. között üzleti delegációt szervez Kínába, Peking és Dalian városokba. Az utazásra jelentkezőknek a Kamara jelentős szakmai és anyagi hátteret biztosít. Az érdeklődők további részletekhez kattintsanak a címsorra!

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

2014. április 15.
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Budapest, 2014. április 14., hétfő (MTI) - Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében