Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
1415161718
19
20
21222324252627
282930    

Parragh: a duális képzés a felsőoktatásban is szükséges

2014. április 17.

   Budapest, 2014. április 16., szerda (MTI) - A felsőoktatásban is be kell vezetni a duális képzést azokon a területen, amelyek a reálgazdaság számára képeznek szakembereket - fejtette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán a VII. Szakma Sztár Fesztivál zárórendezvényén, Budapesten. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban

2014. április 15.

2014. április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az egyesült királysági Magyar-Brit Kereskedelmi Kamarával (HBCC) együttműködve  „Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban” című szemináriumot szervez az MKIK-ban.

Keleti nyitás: kamarai küldöttség Kínába

2014. április 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2014. június 29. – július 5. között üzleti delegációt szervez Kínába, Peking és Dalian városokba. Az utazásra jelentkezőknek a Kamara jelentős szakmai és anyagi hátteret biztosít. Az érdeklődők további részletekhez kattintsanak a címsorra!

Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztivál verseny

2014. április 15.
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Budapest, 2014. április 14., hétfő (MTI) - Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében

Páratlan piacépítési lehetőség Liverpoolban

2014. április 11.

Londoni Külgazdasági Iroda

Idén június-július hónapban kerül sor Liverpoolban az International Festival For Business (IFB) elnevezésű rendezvénysorozatra, amely - a szervezők szándéka szerint - az évtized legnagyobb üzleti rendezvénye lesz az Egyesült Királyságban, és egyben a világ idei egyik legnagyobb szabású globális üzleti eseménye is. Bővebb információk a csatolt tájékoztatóban

A kamara álláspontja a "Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet" leveléről

2014. április 10.

A mellékelt levél nem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától származik. Javasoljuk, hogy a levélben foglalt díjfizetést a gazdálkodó szervezetek ne teljesítsék.

 

Az MKIK a szükséges jogi lépéseket a levélben foglaltakkal kapcsolatosan haladéktalanul megteszi.

Jön-e a működőtőke Magyarországra? - A portfolio.hu elemzése

2014. április 18.

porfolio.hu

Néhány milliárd euró működőtőke a válság ellenére minden évben érkezik Magyarországra - látszólag. Valójában az országon csak keresztülutazó pénzek, illetve a banki feltőkésítések nélkül ennél jóval szerényebb az eredmény. Sőt, azt is mondhatjuk, hogy a közvetlen tőkebefektetések ki- és beáramlásának egyenlegéből nemigen gyarapszik a hazai tőkeállomány.  Tovább az elemzéshez.

Németországi gazdasági kilátások - ahogyan a kutatók látják

2014. április 16.

Magyar Nagykövetség, Berlin

Négy nagy németországi gazdaságkutató intézet jelentését ötvözik a berlini magyar szakdiplomaták. Az előrejelzések szerint a következő két évben 2 % körüli GDP bővüléssel számolhatunk Németországban.  A kutatóintézetek azonban egyöntetűen bírálják a kormány gazdasági és szociális politikáját, utóbbit főleg a nyugdíjreform és a minimálbér vonatkozásában. A jelentés legfontosabb megállapításait a csatolt fileban olvashatják.

A kamara is a duális felsőoktatást támogatja

2014. április 15.

MTI

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége támogatja, hogy a felsőoktatásban is duális képzést vezessenek be minden olyan szakon, amelynek gazdasági kimenete van, továbbá egyszerűsítsék az átmenetet a közép- és a felsőfokú oktatás között, enyhítsenek a jelenlegi merev határon - mondta Parragh László hétfőn.

Visegrádi Négyek: kamarai összefogás a gazdasági élénkítésért

A négy visegrádi ország kamarai elnökei a 2014. április 10.-i, budapesti találkozójuk során megvitatták azokat a célokat és eszközöket, amelyek latba vetésével a kamarai szervezetek eredményesebben segíthetik a vállalkozói együttműködést és az országaik közötti kereskedelmi kapcsolatok erősítését.