Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Országos rendezvénynaptár

<< 2014 November >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242527282930

További javulásra számítanak a vállalkozások a kamara szerint

2014. november 13.

 A vállalkozások további javulásra számítanak a következő fél évben, amit mutat az is, hogy a kamara konjunktúra indexe az áprilisi plusz 30 pontról októberre plusz 34 pontra emelkedett - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a felmérés eredményeit ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Budapesten.

Fókuszban Kína - kamarai konferencia a gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

2014. november 20.

Az MKIK Magyar - Kínai Tagozata 2014. november 25.-én, kedden, 10.00 órai kezdettel, a Hotel President szálloda, Lobby terem (1054 Budapest, Hold utca 3-5.) a fenti címmel konferenciát szervez. A rendezvény elsődleges célja az, hogy tájékoztatást nyújtson a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára a gazdasági együttműködés eredményeiről és perspektíváiról, valamint a vállalkozások külpiacra lépését segítő eszközökről, módszerekről. További részletek a címre kattintva.

Magyar-indiai gazdasági fórum

2014. november 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014. december 2-án Magyar-indiai gazdasági fórumot szervez az Indiai Nagykövetség és az Európai Üzleti és Technológiai Központ (EBTC) közreműködésével.

Az Euroskills magyar nyerteseit köszöntötték - Varga Mihály: a verseny kiemelkedő eredményei felhívják a figyelmet a piacképes tudás megszerzésének fontosságára

2014. október 20.
Fotó: Hatlaczki Balázs
Fotó: Hatlaczki Balázs

Sokkal több kiváló szakmunkásra és technikusra van szükség a magyar gazdaság fejlődéséhez, mint amennyit a jelenlegi oktatási rendszer képez – mondta a nemzetgazdasági miniszter a fiatal európai szakemberek Euroskills elnevezésű vetélkedőjének magyar nyerteseit köszöntő rendezvényen. A duális, gyakorlatorientált képzési rendszerről szólva Varga Mihály elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködésben elérték, hogy már most érezhetően növekedett a reálgazdaság szerepe a képzések irányának meghatározásában. 

Menedzsment kihívások a kkv-k körében – fókuszban a logisztika

2014. november 6.

A hazai kis- és középvállalati (kkv) kör versenyképességének növelése a rendszerváltás pillanata óta foglalkoztatja mind a gyakorló, mind az elméleti szakembereket. Szinte közhelynek számít, hogy e szektor logisztikai fejlettsége számos kívánnivalót hagy maga után, s fejlesztésével az egyes vállalatok, de a nemzetgazdaság versenyképessége is jelentős mértékben növelhető lenne. 

„Budapest Bank – Üzleti siker honlappal”-díj

2014. október 17.

Kedves Vállalkozó!

 

A Budapest Bank a HVG Kiadó médiapartneri együttműködésével ismét meghirdeti „Üzleti siker honlappal” pályázatát kisvállalkozások körében. Célja, hogy elismerje a legjobb oldalakat és azok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások üzleti élénkítéséhez. 

Magyar – török gazdasági fórum Budapesten

2014. november 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar- Török Tagozata „Magyar- török gazdasági fórumot” szervez 2014. december 1-én, hétfőn, 14.00 órai kezdettel, a Hotel President Budapest szálloda Lobby termében (1054 Budapest, Hold u. 3-5.).  

Irány Hollandia! - üzleti szeminárium november 27-én

2014. november 11.

"Sikeres piacra lépés Hollandiában" címmel november 27-én, csütörtökön, a Hotel President Budapest szállodában (1054 Budapest, Hold utca 3-5., Lobby terem) üzleti szemináriumot rendez az MKIK a hollandiai Hungarian Business Network elnevezésű szervezettel együttműködésben. A rendezvényen az érdeklődők a holland gazdasági környezetről, a piacralépéshez és a sikeres piaci munkához elengedhetetlen tudnivalókról hallhatnak prezentációkat. További információk a címre kattintva!

EuroSkills - Húsz érmet nyert a magyar csapat

2014. október 6.

Lille, 2014. október 5., vasárnap (MTI) - Húsz érmet nyert Magyarország a szakmák Európa-bajnokságán, a Lille-ben rendezett EuroSkills versenyen - derült ki a vasárnap rendezett záróünnepségen. A magyar versenyzők az épületasztalos, ICT specialista, karbantartó tisztító specialista, valamint tisztítási technológiák szakmában lettek aranyérmesek, míg ezüstöt a faipari technológiák és mechatronikus szakmában nyertek a magyarok. Bronzérmet öt szakmában - bútorasztalos, ács, virágkötő, faipari gépkezelő, valamint ápolás és gondozás - érdemelt ki Magyarország, utóbbiban először vett részt magyar versenyző.

 

Európai Vállalkozói Parlament

2014. október 17.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2014. október 16-án harmadik alkalommal rendezte meg az Európai Vállalkozói Parlament elnevezésű rendezvényt Brüsszelben.

 

A parlamenti képviselők helyén vállalkozók szavazhattak az üzleti szférát érintő olyan aktuális európai uniós kérdésekről, mint a nemzetköziesítés, a szakképzés, a pénzügyek és az energiaügyek. A nagyszabású rendezvényen 45 tagállam több mint 700 vállalkozója gyűlt össze. Magyarországot 19 vállalkozóból álló delegáció képviselte az Európai Parlament plenáris üléstermében, ahol Gaál József, az MKIK alelnöke is felszólalt.