Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Nyilvános konzultáció a kölcsönös elismerésről szóló rendeletről

2016. június 16.

Az Európai Bizottság 2016. június 1-jén nyilvános konzultációt kezdeményezett a kölcsönös elismerésről szóló 764/2008/EK-rendelet felülvizsgálatáról, amelynek keretében az üzleti szféra véleményét is várja.

Változások az amerikai élelmiszerbiztonsági előírásokban

2016. augusztus 16.

Magyarország Washingtoni Nagykövetsége

 

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) az alábbi szabályváltozásokat lépteti életbe az élelmiszerbiztonsági előírásokban a közeljövőben.

A német képzési miniszter és más közéleti tényezők a migránsok szakképzéséről

2016. augusztus 16.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

                                                                       

A szövetségi képzési miniszter több elkötelezettséget vár el a gazdaság szereplőitől a migránsok szakmai képzése területén.

Üzleti delegáció Kurszkba

2016. július 29.

2016. július 12-15. között Tóth Imre MKIK MOT tiszteletbeli elnök vezetésével a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával 8 fős magyar üzletember-delegáció utazott Kurszkba a Kurszki Kereskedelmi és Iparkamara meghívására. A kiutazás elsődleges célja a magyar innovatív mezőgazdasági megoldások bemutatása és az importhelyettesítési programhoz kapcsolódó üzleti lehetőségek feltérképezése volt.

Stratégiaváltás a Volkswagen-cégcsoportnál

2016. július 15.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

                                                           

A cégcsoport elnöke bemutatta a Volkswagen-csoport új, 2025-ig szóló stratégiáját.

 

Üzleti delegáció Bosznia-Hercegovinába

2016. augusztus 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárának valamint Galambos Attila, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. október 2-4. között üzleti delegációt szervez Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba valamint Zenicába, a ZEPS Nemzetközi Gazdasági Vásárra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg. A kiutazás célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén.

A német autóipar helyzete

2016. augusztus 16.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

                                    

2016 első felében a világ mindhárom nagy autópiacán bővülő forgalmat regisztráltak.

Német értékelések a törökországi politikai változások gazdasági hatásairól

2016. augusztus 16.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

 

A török puccskísérlet után Erdogan elnök három hónapra szóló rendkívüli állapotot vezetett be.

A halálos kimenetelű Tesla-baleset visszhangja Németországban

2016. július 15.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

 

2016. május 7-én az elektromos autógyártó Tesla, autópilóta üzemmódra állított, S típusú személygépkocsijával halálos balesetet szenvedtek az USA-ban.