Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Magyar-bosnyák gazdasági fórum és üzletember-találkozó

2017. május 9.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata a Bosznia-Hercegovinai Föderáció Gazdasági Kamarájával együttműködésben Magyar-bosnyák gazdasági fórumot és üzletember-találkozót szervezett 2017. április 27-én, Budapesten. 

Norvég és izlandi üzleti lehetőségek

2017. október 24.

A TED.Europe.eu honlapon folyamatosan frissülő norvég és izlandi üzleti lehetőségekre vonatkozó előértesítők, illetve szerződéskötési felhívások jelennek meg.

Az Európai Unió és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA)

2017. október 10.

Az Európai Unió és Kanada szeptember 21-én megkezdte a CETA ideiglenes alkalmazását, a megállapodás aláírásától számított mintegy egy év elteltével. Jean-Claude Juncker EU bizottsági elnök július 8-án állapodott meg Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel a dátumról.

Üzleti környezet Szlovákiában

2017. szeptember 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben Szlovákiáról szóló gazdasági fórumot szervezett 2017. szeptember 21-én, Budapesten, 40 fő részvételével. 

Közbeszerzés Ausztriában, piaci lehetőségek haladó exportőrök részére

2017. június 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. június 20-án "Közbeszerzés Ausztriában, piaci lehetőségek haladó exportőrök részére" címmel rendezvényt szervezett Budapesten  az MKIK székhelyén.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Orvostechnikai eszközök és gyógyászati segédeszközök hátrányos megkülönböztetése Izraelben – EU delegációs konferencia

2017. október 10.

2017. szeptember 19-én az Izraeli Kamaraszövetség és az EU Izraeli Delegációja szervezésében a KGA valamint a TéT attasék egy, a kelet- és közép-kelet európai gyógyászati segédeszközök izraeli hátrányos megkülönböztetéséről szóló konferencián vettek részt.

Információ a holland piacról

2017. október 10.

A holland kormány a holland kamarával együttműködésben létrehozott egy angol nyelvű platformot azon európai cégek számára, amelyek Hollandiában szeretnének üzletelni, vállalkozást indítani, befektetni.

A németországi külgazdasági attasék elérhetőségei

A Magyar- Német Tagozat a németországi KGA-kkal szoros együttműködésben dolgozik azon, hogy a magyar cégek németországi tevékenységét minél hatékonyabb módon támogathassa.