Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

A magyar-török gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei

2016. december 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata „A magyar-török gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségei” címmel gazdasági fórumot szervezett Fatih Metin, török gazdasági miniszterhelyettes látogatásához kapcsolódóan. A rendezvény a török Gazdaságkutató Alapítvánnyal (ERF), a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökséggel (TIKA) és a Magyar-Török Szövetséggel együttműködésben, az Ekol Lojistik, az ALX Magyar-Török Kereskedelmi Központ Kft. valamint a Budget támogatásával valósult meg. 

Részvétel a 34. Havannai Nemzetközi Vásáron

2016. november 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kiutazó üzletember-delegációt szervezett Havannába 2016. október 31. és november 4. között a 34. Havannai Nemzetközi Vásárhoz (FIHAV) kapcsolódóan a kubai piac iránt érdeklődő cégek számára. A kiutazás és vásári részvétel a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

MKIK üzleti delegáció a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárra

2016. december 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gaál József, az MKIK ipari alelnökének vezetésével 2016. december 6-9. között üzleti delegációt szervezett a francia piac iránt érdeklődő vállalkozások számára a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárhoz kapcsolódóan.

Online konzultáció az EU-Mexikó kereskedelmi kapcsolatokról

2016. december 1.

Az EU-Mexikó Globális Megállapodás modernizációja kapcsán az Európai Unió Bizottsága konzultációt folytat az érintettekkel az EU-Mexikói kereskedelmi kapcsolatokról.

Üzleti delegáció Bosznia-Hercegovinában

2016. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Nyugat-balkáni Tagozata Dunai Péter, az MKIK főtitkárának valamint Galambos Attila, a Tagozat elnökének vezetésével 2016. október 2-4. között üzleti delegációt szervezett Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba valamint Zenicába, a ZEPS Nemzetközi Gazdasági Vásárra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

Üzleti delegáció Kazahsztánba - 2016. október 16-19.

2016. október 25.
Fotó: NGM
Fotó: NGM

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 5. üléséhez kapcsolódóan 2016. október 16-19. között közép-ázsiai körutat tett Kazahsztánban Asztana és Almati érintésével, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére üzleti delegációt szervezett.

Bajor-magyar gyógyszerészeti és orvostechnikai szaknap

2017. január 11.

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa 2017. február 7-én Bajor-magyar gyógyszerészeti és orvostechnikai szaknapot szervez. 

Az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésében rejlő üzleti lehetőségek, a Nyugat-balkáni Tagozat tisztújító közgyűlése

2016. december 13.

A rendezvény a Nyugat-Balkán iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújtott tájékoztatást a térség országainak európai uniós csatlakozási helyzetéről, a nemzetközi fejlesztési intézetek által kínált lehetőségekről, a balkáni uniós előcsatlakozási alapokra történő eredményes pályázás alapjairól valamint az előcsatlakozási alapok felhasználásának gyakorlati tapasztalatairól.

Üzleti delegáció Minszkbe - 2016. szeptember 27-29.

2016. október 26.

A Magyar – Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) hetedik üléséhez kapcsolódóan 2016. szeptember 27-29. között Kovács József, MOT elnökségi tag vezetésével a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) üzletember-delegációt szervezett Minszkbe.