Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Meghívó - Magyar-bosnyák gazdasági fórum és üzletember-találkozó

2017. április 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata Magyar-bosnyák gazdasági fórum és üzletember-találkozó címmel szervez rendezvényt 2017. április 27-én, Budapesten.

Norvég és izlandi üzleti lehetőségek

2017. április 25.

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket  a TED.Europa.EU honlapon (http://ted.europa.eu/TED/main/HomePage.do) 2017. április 06-11. között megjelent norvég és izlandi üzleti lehetőségekre/szerződés-értesítőkre.

 

 

Fókuszban Latin-Amerika: Eucador

2017. április 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fókuszban Latin-Amerika: Ecuador címmel 2017. április 20-án szemináriumot rendezett Budapesten az MKIK székhelyén. A rendezvény a budapesti Ecuadori Nagykövetség együttműködésével valósult meg.

 

Az esemény az Ecuador iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújtott tájékoztatást az ecuadori gazdasági és üzleti környezetről, a magyar-ecuadori kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, illetve az együttműködési lehetőségekről. 

Üzleti delegáció Torontóba

2017. március 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. június 10-16. között üzleti delegációt szervez Kanadába, Torontóba a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával.

 

A delegáció tagjai Magyarország Torontói Főkonzulátusa által, a helyi kamarai partnerek támogatásával szervezett üzleti fórumon és üzletember-találkozón vesznek részt.

Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon

2017. március 9.

Március 8-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) idén másodjára rendezte meg külgazdasági évadnyitó konferenciáját. A Fókuszban a külpiacok - Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon című rendezvény ezúttal az innováció és az export kapcsolatára helyezte a hangsúlyt. A konferencia a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Exportőrök kötelező regisztrációja a CETA kedvezményes vámtarifák eléréséhez

2017. április 25.

A CETA kedvezményes vámtételeinek alkalmazásához – az életbelépést követően - minden exportőrnek néhány egyszerű regisztrációs procedúrán kell átesni.

Információs nap Kanadáról

2017. április 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 26-án Információs nap Kanadában címmel rendezvényt szervez a kamarában.

 

 

Az Uniós Vámkódex-szel kapcsolatos tapasztalatok

2017. március 22.

Az MKIK ICC Magyar Tagozat Vám- és kereskedelemtámogatási  munkacsoportjának 2017. március 21-i megbeszélésének  keretében Szilágyiné Holecz Mónika, a Magyar Vámügyi Szövetség elnökségi tagja és Dr. Sándor János, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetség nemzetközi referense tartott előadást és osztotta meg tapasztalatait a tavaly május elsején hatályba lépett Uniós Vámkódex-szel kapcsolatban.