Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon

2017. március 9.

Március 8-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) idén másodjára rendezte meg külgazdasági évadnyitó konferenciáját. A Fókuszban a külpiacok - Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon című rendezvény ezúttal az innováció és az export kapcsolatára helyezte a hangsúlyt. A konferencia a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

Felhívás az ENSZ-EU közbeszerzési fórumon való részvételre New Yorkban

2017. január 23.

Az EU-ENSZ Közbeszerzési Szemináriumot a New York-i Európai Közbeszerzési Fórum (EUPF) non-profit szervezet 2017-ben 14. alkalommal rendezi meg április 3-án és 4-én New Yorkban. A program célja, hogy az ENSZ beszállítóvá válni kívánó cégek információt kapjanak a pályázati kiírásokról, találkozhassanak az ENSZ szakosított szerveinek közbeszerzési illetékeseivel, meghallgathassák beszállítói igényeiket, valamint találkozhassanak olyan vállalatokkal, amelyek már rendelkeznek ENSZ beszállítói tapasztalattal. Az eseményt megelőzően térítés nélkül elérhető on-line tanfolyamok, azaz webinarok segítik a jelentkezni kívánó vállalatok felkészülését.

A német gazdaság 2016. évi fejlődése

2017. január 23.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

2016. év során Németországban a gazdasági növekedés minden előzetes várakozást felülmúlt, elérte az 1,9 %-ot. A gazdasági növekedés, foglalkoztatás és munkanélküliség, költségvetés, infláció mind a saját korábbi mutatóihoz képest, mind az euró-övezet más országaival összehasonlítva kedvezőbb mutatókat eredményezett.

Az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésében rejlő üzleti lehetőségek, a Nyugat-balkáni Tagozat tisztújító közgyűlése

2016. december 13.

A rendezvény a Nyugat-Balkán iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújtott tájékoztatást a térség országainak európai uniós csatlakozási helyzetéről, a nemzetközi fejlesztési intézetek által kínált lehetőségekről, a balkáni uniós előcsatlakozási alapokra történő eredményes pályázás alapjairól valamint az előcsatlakozási alapok felhasználásának gyakorlati tapasztalatairól.

Az Uniós Vámkódex-szel kapcsolatos tapasztalatok

2017. március 22.

Az MKIK ICC Magyar Tagozat Vám- és kereskedelemtámogatási  munkacsoportjának 2017. március 21-i megbeszélésének  keretében Szilágyiné Holecz Mónika, a Magyar Vámügyi Szövetség elnökségi tagja és Dr. Sándor János, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetség nemzetközi referense tartott előadást és osztotta meg tapasztalatait a tavaly május elsején hatályba lépett Uniós Vámkódex-szel kapcsolatban.  

Üzleti delegáció Berlinbe

2017. február 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Magyar-Német Tagozata Bódi László, az MKIK Magyar-Német Tagozat elnökének vezetésével 2017. február 20-22. között üzleti delegációt szervezett Németországba, Berlinbe. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg. A kiutazás célja volt az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció, a kutatás és fejlesztés terén, valamint az Ipar 4.0 kapcsán.

Növekszik Németország innovációs ereje

2017. január 23.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Nemzetközi szinten növekszik Németország innovációs ereje - ez derült ki két aktuális tanulmányból, amelyeket a napokban mutattak be a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztériumban: az OECD 2016. évi Tudományos, Technológiai és Innovációs Körképéből, illetve az Európai Gazdaságkutató Központ aktuális, innovációs témájú felméréséből. Ezek alapján a német állam innovációs erejét tekintve világszinten jó pozíciót tudhat magáénak. A gazdasági szféra az utóbbi időben sok pénzt fordított új termékek kidolgozására és már meglévő eljárások továbbfejlesztésére. A megnövekedett innovációs erőfeszítések ugyanakkor kevés vállalkozásra vezethetőek vissza. 

MKIK üzleti delegáció a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárra

2016. december 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gaál József, az MKIK ipari alelnökének vezetésével 2016. december 6-9. között üzleti delegációt szervezett a francia piac iránt érdeklődő vállalkozások számára a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárhoz kapcsolódóan.