Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Üzleti delegáció Kazahsztánba - 2016. október 16-19.

2016. október 25.
Fotó: NGM
Fotó: NGM

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 5. üléséhez kapcsolódóan 2016. október 16-19. között közép-ázsiai körutat tett Kazahsztánban Asztana és Almati érintésével, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére üzleti delegációt szervezett.

Részvétel a 34. Havannai Nemzetközi Vásáron

2016. november 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kiutazó üzletember-delegációt szervezett Havannába 2016. október 31. és november 4. között a 34. Havannai Nemzetközi Vásárhoz (FIHAV) kapcsolódóan a kubai piac iránt érdeklődő cégek számára. A kiutazás és vásári részvétel a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

Üzleti delegáció Minszkbe - 2016. szeptember 27-29.

2016. október 26.

A Magyar – Belorusz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) hetedik üléséhez kapcsolódóan 2016. szeptember 27-29. között Kovács József, MOT elnökségi tag vezetésével a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) üzletember-delegációt szervezett Minszkbe.

Beszámoló a „Konzultáció a Magyar-Német Tagozat szakértőivel” c. rendezvényről

2016. október 3.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2016. szeptember 28-án, Budapesten konzultációt szervezett a Tagozat szakértőivel.

A német autóipar helyzete

2016. augusztus 16.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

                                    

2016 első felében a világ mindhárom nagy autópiacán bővülő forgalmat regisztráltak.

Üzleti delegáció a MIDEST Paris 2016 Szakkiállításra

2016. szeptember 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gaál József, az MKIK ipari alelnökének vezetésével 2016. december 6-9. között üzleti delegációt szervez a MIDEST Paris ipari beszállítói szakkiállításra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg. A kiutazás célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén.

Online konzultáció az EU-Mexikó kereskedelmi kapcsolatokról

2016. december 1.

Az EU-Mexikó Globális Megállapodás modernizációja kapcsán az Európai Unió Bizottsága konzultációt folytat az érintettekkel az EU-Mexikói kereskedelmi kapcsolatokról.

Üzleti delegáció Bosznia-Hercegovinában

2016. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Nyugat-balkáni Tagozata Dunai Péter, az MKIK főtitkárának valamint Galambos Attila, a Tagozat elnökének vezetésével 2016. október 2-4. között üzleti delegációt szervezett Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba valamint Zenicába, a ZEPS Nemzetközi Gazdasági Vásárra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

Változások az amerikai élelmiszerbiztonsági előírásokban

2016. augusztus 16.

Magyarország Washingtoni Nagykövetsége

 

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) az alábbi szabályváltozásokat lépteti életbe az élelmiszerbiztonsági előírásokban a közeljövőben.