Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Országos rendezvénynaptár

<< 2015 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
2324252627 

Együttműködési megállapodást kötöttek a megyei jogú városok és az MKIK

2015. január 21.

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) a térségi gazdasági fejlesztés, valamint a megyei és helyi foglalkoztatási helyzet javítása érdekében, a megállapodást a két szervezet elnöke, Szita Károly és Parragh László kedden írta alá a sajtó jelenlétében Budapesten.

Régiós TOP100 a Gazdasági Évnyitón

2015. január 20.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Dél-alföldi Enterprise Europe Network iroda január 19-én tartotta gazdasági évnyitóját, melyen a Dél-alföldi Régió gazdaságáról és a Dél-Alföld általános gazdasági helyzetéről esett szó. Bemutatásra került a 2013. évi nettó árbevétel alapján összeállított dél-alföldi TOP 100 céglista is. 

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusának megnyitója és Autóipari befektetői gazdasági fórum

2015. február 26.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy 2015. március 19-én kerül sor Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusának megnyitójára.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, valamint Dr. Czukor József, Magyarország berlini nagykövete.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke tart prezentációt.

 

 

Minden harmadik német vállalkozó növelte az új fejlesztésekre fordított költségvetését

2015. február 24.

Berlini magyar nagykövetség

Az ipar területén dolgozó vállalkozások gazdasági sikeressége a német menedzserek véleménye szerint erősen összefügg az innovációs képességükkel. A német ipari szereplők egyharmada ebben az évben ilyen irányú kiadásaira magasabb összeget tervezett be, mint az előző esztendőkben. Ez a fő eredménye a kémiai ipar területén működő „Altana” vállalatcsoport megbízásából készült tanulmánynak.

Felhívás a vámfelfüggesztés és vámkontingens iránti kérelmek benyújtására

Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy

 

-         a 2016. január 1-jétől érvénybe lépő új vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket legkésőbb 2015. február 28-ig kell eljuttatni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára, elektronikus formában.

 

Sigmar Gabriel alkancellár, szövetségi gazdasági és energetikai miniszter parlamenti beszéde a beruházásokról és Európa jövőjéről

2015. február 20.

Berlini magyar nagykövetség

2015. január 29-én, néhány nappal a szövetségi kormány éves gazdasági jelentésének nyilvánosságra hozatala után Sigmar Gabriel alkancellár, szövetségi gazdasági és energetikai miniszter „Beruházások Németországban és Európa jövője” címmel beszédet mondott a Német Szövetségi Gyűlés plenáris ülésén.

A nagykövetség összefoglalója a csatolmányban olvasható.

HIPA Tőkeakadémia

2015. január 16.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témában tanfolyamot szervez 2015. február – március során. 

 A tanfolyam kétszer kétnapos bontásban, vidéki helyszínen kerül megrendezésre.

A képzés célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása.

A résztvevők a képzés során korszerű piaci, üzlettervezési, pénzügyi, forrásbevonási és cégprezentációs ismereteket szerezhetnek, befektetési fókusszal.

Rekordaktívum Németország külgazdasági kapcsolataiban

2015. február 24.

Berlini magyar nagykövetség

A Szövetségi Statisztikai Hivatal 2015. február közepén nyilvánosságra hozott adatai alátámasztják az Ifo müncheni gazdaságkutató intézet február első napjaiban nyilvánosságra hozott előrejelzését, mely szerint 2014-ben – meghaladva a korábbi, a forgalom nagysága tekintetében 2012-ben, az exporttöbblet tekintetében 2007-ben elért rekordokat – mind az export, mind az import, mind pedig a kiviteli többlet tekintetében rekorderedményeket ért el a német gazdaság. 

A Német Gazdaság Keleti Bizottságának elnöke a minszki megállapodásról

2015. február 24.

Berlini magyar nagykövetség

Eckard Cordes, a Német Gazdaság Keleti Bizottságának elnöke mérsékelt optimizmussal nyilatkozott az Angela Merkel német szövetségi kancellár és Francois Hollande francia köztársasági elnök hathatós közreműködésével Vlagyimir Putyin orosz és Pedro Porosenko ukrán elnök által február 12-én Minszkben elfogadott tűzszünetről.

A „Német High-tech Atlasz” eredményei

2015. február 20.

Berlini magyar nagykövetség

Németországban jelenleg 43 000 high-tech cég működik. Ebből 9 500 kisüzem, 30 356 a kisvállalkozásokhoz sorolható, míg 2 120 nagy vállalkozásnak tekinthető és 934 konszern státusszal rendelkezik. 1 400 high-tech vállalkozást finanszíroznak magántőke befektetésekből, illetve kockázati tőkéből. Ezek az adatok a „Német High-tech Atlasz” eredményeiből derülnek ki, melyet a Spotfolio GmbH készített.