Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Országos rendezvénynaptár

<< 2014 November >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
1718192021
22
23
24252627282930

További javulásra számítanak a vállalkozások a kamara szerint

2014. november 13.

 A vállalkozások további javulásra számítanak a következő fél évben, amit mutat az is, hogy a kamara konjunktúra indexe az áprilisi plusz 30 pontról októberre plusz 34 pontra emelkedett - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a felmérés eredményeit ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Budapesten.

Fókuszban Kína - kamarai konferencia a gazdasági és politikai kapcsolatok alakulásáról

2014. november 20.

Az MKIK Magyar - Kínai Tagozata 2014. november 25.-én, kedden, 10.00 órai kezdettel, a Hotel President szálloda, Lobby terem (1054 Budapest, Hold utca 3-5.) a fenti címmel konferenciát szervez. A rendezvény elsődleges célja az, hogy tájékoztatást nyújtson a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára a gazdasági együttműködés eredményeiről és perspektíváiról, valamint a vállalkozások külpiacra lépését segítő eszközökről, módszerekről. További részletek a címre kattintva.

Irány Hollandia! - üzleti szeminárium november 27-én

2014. november 11.

"Sikeres piacra lépés Hollandiában" címmel november 27-én, csütörtökön, a Hotel President Budapest szállodában (1054 Budapest, Hold utca 3-5., Lobby terem) üzleti szemináriumot rendez az MKIK a hollandiai Hungarian Business Network elnevezésű szervezettel együttműködésben. A rendezvényen az érdeklődők a holland gazdasági környezetről, a piacralépéshez és a sikeres piaci munkához elengedhetetlen tudnivalókról hallhatnak prezentációkat. További információk a címre kattintva!

EuroSkills - Húsz érmet nyert a magyar csapat

2014. október 6.

Lille, 2014. október 5., vasárnap (MTI) - Húsz érmet nyert Magyarország a szakmák Európa-bajnokságán, a Lille-ben rendezett EuroSkills versenyen - derült ki a vasárnap rendezett záróünnepségen. A magyar versenyzők az épületasztalos, ICT specialista, karbantartó tisztító specialista, valamint tisztítási technológiák szakmában lettek aranyérmesek, míg ezüstöt a faipari technológiák és mechatronikus szakmában nyertek a magyarok. Bronzérmet öt szakmában - bútorasztalos, ács, virágkötő, faipari gépkezelő, valamint ápolás és gondozás - érdemelt ki Magyarország, utóbbiban először vett részt magyar versenyző.

 

Európai Vállalkozói Parlament

2014. október 17.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2014. október 16-án harmadik alkalommal rendezte meg az Európai Vállalkozói Parlament elnevezésű rendezvényt Brüsszelben.

 

A parlamenti képviselők helyén vállalkozók szavazhattak az üzleti szférát érintő olyan aktuális európai uniós kérdésekről, mint a nemzetköziesítés, a szakképzés, a pénzügyek és az energiaügyek. A nagyszabású rendezvényen 45 tagállam több mint 700 vállalkozója gyűlt össze. Magyarországot 19 vállalkozóból álló delegáció képviselte az Európai Parlament plenáris üléstermében, ahol Gaál József, az MKIK alelnöke is felszólalt.

Sikeres piacra lépés Dél-Afrikában

2014. szeptember 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar-Dél-Afrikai Kereskedelmi Kamarával közösen Sikeres piacra lépés Dél-Afrikában címmel üzleti szemináriumot szervezett2014. szeptember 25-én.

 

Magyar-indiai gazdasági fórum

2014. november 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014. december 2-án Magyar-indiai gazdasági fórumot szervez az Indiai Nagykövetség és az Európai Üzleti és Technológiai Központ (EBTC) közreműködésével.

Az Euroskills magyar nyerteseit köszöntötték - Varga Mihály: a verseny kiemelkedő eredményei felhívják a figyelmet a piacképes tudás megszerzésének fontosságára

2014. október 20.
Fotó: Hatlaczki Balázs
Fotó: Hatlaczki Balázs

Sokkal több kiváló szakmunkásra és technikusra van szükség a magyar gazdaság fejlődéséhez, mint amennyit a jelenlegi oktatási rendszer képez – mondta a nemzetgazdasági miniszter a fiatal európai szakemberek Euroskills elnevezésű vetélkedőjének magyar nyerteseit köszöntő rendezvényen. A duális, gyakorlatorientált képzési rendszerről szólva Varga Mihály elmondta: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködésben elérték, hogy már most érezhetően növekedett a reálgazdaság szerepe a képzések irányának meghatározásában. 

Menedzsment kihívások a kkv-k körében – fókuszban a logisztika

2014. november 6.

A hazai kis- és középvállalati (kkv) kör versenyképességének növelése a rendszerváltás pillanata óta foglalkoztatja mind a gyakorló, mind az elméleti szakembereket. Szinte közhelynek számít, hogy e szektor logisztikai fejlettsége számos kívánnivalót hagy maga után, s fejlesztésével az egyes vállalatok, de a nemzetgazdaság versenyképessége is jelentős mértékben növelhető lenne. 

„Budapest Bank – Üzleti siker honlappal”-díj

2014. október 17.

Kedves Vállalkozó!

 

A Budapest Bank a HVG Kiadó médiapartneri együttműködésével ismét meghirdeti „Üzleti siker honlappal” pályázatát kisvállalkozások körében. Célja, hogy elismerje a legjobb oldalakat és azok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások üzleti élénkítéséhez.